Ο τσαμπουκάς και η τηλεπρέζα!!! (Ήμουν και εγώ στο κότερο..)

Ποια ήταν η πολιτική πλατφόρμα επάνω στην οποία δομήθηκε πριν ένα χρόνο ακριβώς η προεκλογική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Το ένα σκέλος ήταν ότι τα μέλη της τότε κυβέρνησης των «Γερμανοτσολιάδων» ήταν όλα της πουλημένα στους Ευρωπαίους και το δεύτερο σκέλος ήταν ότι με τον τσαμπουκά μας θα υποχρεώσουμε τις Αγορές να χορεύουν πεντοζάλη και τους εταίρους μας να μας παρακαλάνε να μην το φτάσουμε στα άκρα, γιατί θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα!!!

 

Έπειτα από ένα χρόνο, δεν έχουμε ένα ικανό χρονικό διάστημα για να γίνει ένας πρώτος απολογισμός; Η χθεσινή απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με το «παράλληλο πρόγραμμα» ήρθε να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα, ούτε να νομοθετεί χωρίς την έγκριση των εταίρων. Άρα γιατί να μην ισχυριστεί κάποιος πως και η σημερινή κυβέρνηση απαρτίζεται από «Τσολάκογλου» που δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα βήμα αν δεν πάρουν την έγκριση του «Γερμανού διοικητή»;

 

Άρα το ένα σκέλος την προεκλογικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε το παλαιό πολιτικό σύστημα «πουλημένο» και άμεσα εξαρτώμενο από τις Βρυξέλες, έχει καταρρεύσει!!! Επειδή όμως δεν ανέχομαι λογικές που χωρίζουν τους Έλληνες σε προδότες και μη, δεν μπορώ να το υποστηρίξω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τα ίδια. Απλά ήταν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που κράτησε πολύ λίγο και εκθέτει σήμερα τους εμπνευστές του.

 

Το δεύτερο σκέλος είχε να κάνει με τον λεγόμενο «πολιτικό τσαμπουκά»! Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε να παίξουμε τα «κουτσαβάκια» της Ευρώπης, αλλά μόλις βγήκε στο δρόμο ο μπαμπούλας του GREXIT σαν τις κότες κάτσαμε στα αυγά μας και το υπερήφανο ΟΧΙ έγινε ένα πανηγυρικό ΝΑΙ. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού όλες οι προηγούμενες συμβάσεις ιδιωτικοποιήσεων που είχαν καταγγελθεί ως «ξεπούλημα» της περιουσίας του ελληνικού λαού, τώρα κυρώνονται και τίθενται σε εφαρμογή, τρανό και πιο πρόσφατο παράδειγμα η παραχώρηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων σε γερμανική εταιρία, την ίδια που είχε επιλέξει και η προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Άρα ούτε ο «πολιτικός τσαμπουκάς», το δεύτερο σκέλος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε καρπούς, απεναντίας δημιούργησε ελπίδες που αποδείχθηκαν φρούδες και έσπειρε απογοήτευση. Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους ΑΝΕΛ είναι κυβέρνηση και ουσιαστικά εφαρμόζουν τις επιταγές των Βρυξελών, άρα το πρόβλημα τους δεν ήταν η πολιτική των μνημονίων αλλά το ποιος θα έχει το δοβλέτι για να την εφαρμόζει και να νέμεται την εξουσία, έστω και αυτήν μια αποικίας χρέους, άμεσα εξαρτημένης από τους δανειστές, ανίσχυρη στην διεθνή σκηνή και βασανιστική άνευ ελέους προς του υπηκόους της.

 

Το έχω ξαναγράψει ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να περιοριστεί η εξάρτηση είναι η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, θέμα που φυσικά απουσιάζει παντελώς από την ατζέντα της κυβερνώσας παράταξης. Οπότε σε τι μπορούμε να ελπίζουμε; Στην δύναμη του «σατιρικού» λόγου του Λάκη Λαζόπουλου; Μα αυτή είναι η τηλε – πρέζα που μας ταΐζουν χρόνια τώρα!!! Γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει στα όσα συμβαίνουν!!!

 

Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ