Πόσο ξευτίλες......

Πόσο ξευτίλες......

Σχόλιο γράφοντος.

Εμείς ως Έλληνες έχουμε μεγάλη ιστορία για να αφηγηθούμε στα παιδιά μας και άλλοι τους δείχνουν ιστορίες της ανατολής, προωθώντας  το ισλάμ.

Έχουμε ΄΄Αργοναυτική εκστρατεία και τους Άθλους του Ηρακλέους'' και αυτοί προπαγανδίζουν την Ν.Τ.Π

Και φυσικά με τις ευλογίες του υπ. παιδείας.

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή οι "Παραμυθάδες" βρέθηκαν στο Μουσείο του Μοχάμετ Άλι, για να αφηγηθούν το δεύτερο και τρίτο ταξίδι του Σεβάχ του θαλασσινού.

"Μαζί με τον πολυμήχανο ήρωα της ανατολής, αντιμετωπίσαμε το τεράστιο πουλί ροκ. Βρεθήκαμε στην κοιλάδα των διαμαντιών και καταφέραμε να διαφύγουμε από εκεί σώοι, χωρίς να γίνουμε μεζές στα τεράστια φίδια που κατοικούσαν. Αντιμετωπίσαμε τον κακό κύκλωπα που σκοπό είχε να μας φάει, ενώ παραλίγο γλιτώσαμε από τις άγριες διαθέσεις των μικρόσωμων τριχωτών ανθρώπων που σκοτώνουν όποιον προσπαθεί να τους αντισταθεί. Περάσαμε από νησιά και χώρες και είδαμε την θάλασσα σε όλες τις διαθέσεις της…άγρια, μανιασμένη, γαλήνια, κλπ.

Κι όταν επιστρέψαμε στην βάση μας, στην Βαγδάτη, στην ασφάλεια του σπιτιού του Σεβάχ, πιάσαμε στα χέρια μας τις μπογιές, τα ψαλίδια, τις κόλες και τα χαρτιά. Με εμψυχώτρια την Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη, ζωγραφίσαμε και κατασκευάσαμε τον κύκλωπα της ιστορίας, καθώς και κοσμήματα από τα διαμάντια που έφερε πίσω ο Σεβάχ από την περίφημη κοιλάδα των διαμαντιών.

Όλοι είμασταν χαρούμενοι κι αποχαιρετιστήκαμε αφήνωντας το επόμενο ραντεβού μας, στην τύχη."

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοχάμετ Άλι, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Συμμετείχαν οι Παραμυθάδες: Ράπτη Αδελαϊδα, Τσίρκας Χρήστος, Τσιφλίδου Αρετή και Τσομπανόπουλος Απόστολος

Πηγή κειμένου: paramythades.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ