Γιάννης Μούτλιας:

Γιάννης Μούτλιας: "Φάμπρικα εκδηλώσεων από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" - Αιχμές για Kavala Night City Run - Σχόλια Γ. Φιλόσογλου

"Ζεστός" ήρθε στην συνέντευξη τύπου για τα 2 χρόνια ζωής της δημοτικής παράταξης Καβάλας "Ο Τόπος της Ζωής μας" ο εκπρόσωπος της παράταξης στην "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Γιάννης Μούτλιας, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά αποφάσεων από πλευράς της διοίκησης της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ" κατηγορώντάς την τόσο για στήσιμο μιας "φάμπρικας" (όπως την χαρακτήρισε) εκδηλώσεων -με δαπάνη υπέρογκων ποσών- και απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες χωρίς κανέναν απολογισμό, όσο και για αυταρχική συμπεριφορά μελών της -με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν από λίγους μήνες στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μούτλιας ξεκίνησε κάνοντας λόγο για μια διοίκηση που δεν διαθέτει στρατηγική και σχεδιασμό σε βάθος πενταετίας (αλλά και δεν έχει κάνει καμία ανάλογη συζήτηση), ενώ συνέχισε με συγκεκριμένα παραδείγματα:

- μίλησε για αυταρχική, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά μέλους της διοίκησης της επιχείρησης (αναφερόμενος φυσικά στον νυν υπεύθυνο του Πηλοθεραπευτηρίου Ανέστη Τσουρουκίδη, αν και δεν τον κατονόμασε) απέναντι τόσο σε υπαλλήλους -με την σύμβαση 2 εξ αυτών να διακόπτεται- όσο και στην ως τότε υπεύθυνη του Πηλοθεραπευτηρίου Γιάννα Χατζησπάσου-Τσανάκαλη, η οποία και μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ (ένα θέμα που είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με τον αρχηγό της παράταξης Μάκη Παπαδόπουλο να εκφράζει την έντονη δυσφορία του)

- κατηγόρησε επίσης την Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου ότι το ζήτημα της αντιδικίας της επιχείρησης με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και οι λύσεις που δρομολογούνται δεν έφτασαν ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο για να συζητηθούν, την ώρα που οι δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του Δήμου και της ιδίας ήταν πολλές. Ανέφερε ότι υπήρξε μία εκ των υστέρων δέσμευση για ενημέρωση, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής.

- κατόπιν έκανε εκτενή αναφορά και σε διαδοχικές απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις που έχει δώσει η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε εξωτερικούς συνεργάτες, για τα αποτελέσματα των οποίων όμως ουδέποτε έγινε ενημέρωση ούτε απολογισμός. Ανέφερε μάλιστα ότι κάποιες έχουν μεγάλη σημασία, καθώς αφορούν τον επιχειρησιακό και τουριστικό σχεδιασμό της επιχείρησης και του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις εξής συμβάσεις:

  1. μια σύμβαση με συνολικό τίμημα (μαζί με τον ΦΠΑ) 24.600 €, που υπογράφτηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2015 μεταξύ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και μιας επιχείρησης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα το Δοξάτο, με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ (κοινώς την κατάθεση σχεδίων επιχειρηματικών δράσεων για την αναπτυξιακή πορεία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ)
  2. μια σύμβαση με συνολικό τίμημα (μαζί με τον ΦΠΑ) 20.295 €, που υπογράφτηκε επίσης στις 9 Φεβρουαρίου του 2015 μεταξύ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και μιας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης διοικητικών/πολιτιστικών θεμάτων με έδρα την Καβάλα, με αντικείμενο την οργάνωση εκδηλώσεων προβολής και προώθησης τουριστικού προορισμού και υποδοχής εισερχόμενου τουριστικού προϊόντος

- Αναφέρθηκε τέλος στη «φάμπρικα των εκδηλώσεων», που έχει στήσει η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η οποία μέχρι στιγμής έχει μοιράσει υπερβολικά ποσά χωρίς να έχει γίνει συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο είτε για την σκοπιμότητα είτε για τον απολογισμό τους. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της συναυλία του γιου του Γρηγόρη Μπιθικώτση, που κόστισε 15.000 ευρώ στο σύνολο, και η σκοπιμότητα της οποίας -σύμφωνα με τον κ. Μούτλια- μία ημέρα πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ελέγχεται.

Επίσης ο κ. Μούτλιας διευκρίνισε τέλος ότι υπήρχαν και εκδηλώσεις που καλώς χρηματοδοτήθηκαν, αφού έχουν αναγνωρισμένη αξία για τον τόπο μας, θα μπορούσαν ωστόσο να έχουν γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στους μνημονιακούς καιρούς που ζούμε ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με πνεύμα οικονομίας και χωρίς να προκαλούμε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης».

Μάλιστα ο κ. Μούτλιας έκανε εκτενή αναφορά στο Kavala Night City Run, τον νυχτερινό αγώνα δρόμου που διεξήχθη στα τέλη του Οκτωβρίου στο κέντρο της Καβάλας, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό των δαπανών που καλύφθηκαν από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (και μην κάνοντας αρνητική αναφορά σε βάρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας που διοργάνωσε τον αγώνα) και τονίζοντας παράλληλα ότι "ορισμένα από αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να βγουν από χορηγούς. Ωστόσο δεν υπήρχε κανένας χορηγός στην διοργάνωση"):

Αθλητικά μπλουζάκια για αθλητές-εθελοντές       4500 €
Κύπελλα-Μετάλλια       1350 €
Banner - Αφίσες       900 €
Προβολή σε ΜΜΕ (TV-RADIO κα)       4300 €
Μίσθωση εξοπλισμού (Τέντες κα)       600 €
Τελετή λήξης (ρίψη βεγγαλικών)       1500 €
Τελετή λήξης (μπουφές αθλητών)       1350 €
Απρόβλεπτα       250 €
Σύνολο       14750 €

Γιώργος Φιλόσογλου: "ή ενοχλεί η επιτυχία ή επιδιώκεται η μιζέρια"

Η απάντηση του αντιδήμαρχου παιδείας-αθλητισμού Καβάλας Γιώργου Φιλόσογλου σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για το Kavala Night City Run ήταν άμεση, και προήλθε μέσα από μια ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο FaceBook:

Διάβασα -όχι με έκπληξη- , πως εκπρόσωπος του κ. Μάκη Παπαδόπουλου κατέκρινε σήμερα την οικονομική "επιχορήγηση" για την δράση της διοργάνωσης της Λέσχης Φιλάθλων Καβαλας , KAVALA NIGHT CITY RUN , χαρακτηρίζοντας την μάλιστα , ως "σπατάλη"!

Βέβαια καλό θα ήταν καταρχήν να γνωρίζουν , ότι ήταν συνδιοργάνωση και όχι επιχορήγηση . Θα βοηθούσε επίσης αν είχαν στηρίξει έστω ως θεατές την διοργάνωση, όπου θα διαπίστωναν πως χιλιάδες κόσμου κατέβηκε στο κέντρο της πόλης ,να διασκεδάσει και να στηρίξει τους πάνω από 500 αθλητές από όλη την χώρα, με δεκάδες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του δήμου μας, ενώ τα βίντεο και οι φωτογραφίες του αγώνα έκαναν τον διαδικτυακό γύρω του κόσμου στις αθλητικές σελίδες του είδους . Τέλος κάθε ευρώ του εγχειρήματος κατέληξε σε χέρια καβαλιώτικων επιχειρήσεων . Προφανώς ή ενοχλεί η επιτυχία ή επιδιώκεται η μιζέρια . Και στις δυο εκδοχές εμείς λεμε ΟΧΙ. Λεμε όμως ΝΑΙ στην προσπάθεια , στον κόπο και το οράμα της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ το οποίο στηρίζουμε και θα στηρίζουμε!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ