Σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας ζητάνε Ν. Παναγιωτόπουλος και 15 άλλοι βουλευτές .

Σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας ζητάνε Ν. Παναγιωτόπουλος και 15 άλλοι βουλευτές .

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά την εκ νέου διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος μέσα σε 2-3 εβδομάδες, 16 βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος) ζήτησαν με επιστολή τους -που απέστειλαν τόσο στους 4 υποψήφιους προέδρους όσο και στον Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι:

Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητούμε την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Οι 16 που υπογράφουν είναι οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης, Χρήστος Κέλλας

Σε δηλώσεις του στο Kavala Portal ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι:

Η ανεπάρκεια στην οργάνωση των εκλογών είναι ανεπάρκεια στην ίδια την ΝΔ. Και από την στιγμή που η ΚΕΦΕ είναι αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών, αυτή είναι που φέρει την ευθύνη για την αναβολή τους -μαζί με την εργολήπτρια εταιρεία. Αυτή την στιγμή υπάρχει κατήφεια και απογοήτευση στον κόσμο της ΝΔ. Θα πρέπει όμως να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να δούμε τι ακριβώς έφταιξε και να το διορθώσουμε άμεσα ώστε να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Οι προτάσεις τόσο για την διεξαγωγή συνεδρίου όσο και για τον ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος είναι σεβαστές και γίνονται για να διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Όπως και να'χει, βέβαια, ο ορισμός μεταβατικού προέδρου σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος του είχε δηλώσει νωρίτερα ότι σε περίπτωση που δεν αναβληθούν οι εκλογές θα υπέβαλλε την παραίτησή του. Οι εκλογές όμως αναβλήθηκαν και τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας με ψυχραιμία και σοβαρότητα, διότι αν δεν το κάνουμε θα δώσουμε τροφή στα σενάρια κινδυνολογίας που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας -όπως για την πιθανή διάσπαση του κόμματος.

Σε ερώτημα για το κατά πόσο η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να επηρεάσει την ενδεχόμενη πρόθεση του κόμματος να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση -ένα σενάριο το οποίο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες- ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι:

είτε εκλεγόταν αρχηγός είτε τώρα που δεν έγιναν οι εκλογές η απάντηση είναι η ίδια: δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε πολιτικά με ένα κόμμα που λίγες μόνο εβδομάδες πριν μάς χαρακτήριζε προδότες και δοσίλογους επειδή ψηφίσαμε μέτρα τα οποία δεν είναι χειρότερα από αυτά που ψήφισε η συγκυβέρνηση. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διακινεί σενάρια συναίνεσης προς κάποιους τους οποίους χαρακτήριζε μέχρι πρότινος ως κομμάτια ενός σάπιου πολιτικού συστήματος. Η μόνη περίπτωση να δεχτώ προσωπικά μια τέτοια συνεργασία είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια σαφή και ειλικρινή συγνώμη.

 

Σχόλιο ....Εδω δεν μπορειτε να κανετε εσωκομματικες εκλογες, την τυχη της χωρας θελετε να αναλαβετε κ. Παναγιωτοπουλε?

πηγή. Kavala portal.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ