ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

ΚΑΒΑΛΑ 4/11/2015

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εδώ και τρείς μήνες περίπου, παρακολουθούμε την όλη διαδικασία της μεταφοράς προσφύγων-λαθρομεταναστών από τα ακριτικά μας νησιά προς την πανέμορφη πόλη μας την Καβαλα.

 

Βλέπουμε όμως επίσης και την προσπάθεια κάποιων  ‘’φιλεύσπλαχνων  αντιρατσιστών’’ να μας   πείσουν  ότι βοηθάνε μόνο πρόσφυγες…..

Είναι όμως έτσι?

Όχι.

Κάθε φορά που έρχεται ένα καράβι στην προβλήτα φέρνει μαζί του και 1.500 με 2000 από αυτούς. Οι 150 είναι Σύριοι και όλοι οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες, και για ‘ξεκάρφωμα’ φέρνουν μαζί τους και 20-30 παιδάκια έτσι για να ‘’πατήσουν’’ στο Ελληνικό φιλότιμο και να μας λυγίσουν.

 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες διασυλλογικές πρωτοβουλίες όπου μοιράζουν ότι βρούνε οι άνθρωποι, για να τους απαλύνουν τον ‘’πόνο…’’

 

Επίσης ζητάνε να εμπλακεί και ο δήμος και η περιφέρεια σε αυτήν την διαδικασία πράγμα δύσκολο διότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι του Ελληνικού λαού και του Καβαλιώτικου παράλληλα.

Και φυσικά εμείς όπως και πολλοί συμπολίτες μας  δεν συμφωνούμε να δοθούνε  χρήματα εκεί, μιάς και υπάρχουν  Ελληνικές  οικογένειες   πολύτεκνες, που κανείς μέχρι σήμερα δεν τις έχει ρωτήσει  ’’πως την βγάζετε ρε παιδιά’’   και κάθε  εβδομάδα μπορεί  να απουσιάσουν από τα μαθήματα τους  τα παιδιά τους ίσως και τρείς ημέρες διότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πάρουν τα παιδιά τους ένα κουλούρι….

 

Βέβαια εμείς μέχρι σήμερα βλέπουμε  να βγαίνουν φώτο βλέπουμε τελευταίας τεχνολογίας κινητά.

 

Να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι τους Σύριους τους καταλαβαίνεις ότι είναι σε άλλο επίπεδο από τους   λαθρομετανάστες.

 

Και σας δίνουμε τον ορισμό του πρόσφυγα.

 

Ορισµός πρόσφυγα .  Σύµφωνα µε την Σύµβαση της Γενεύης του 1951, πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο το οποίο ..... εκ δεδικαιολογηµένου φόβου διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει υπηκοότητα και δεν µπορεί ή λόγω του φόβου αυτού δεν επιθυµεί να απολαµβάνει της προστασίας της χώρας ταύτης ή εάν δεν έχει κάποια υπηκοότητα και βρίσκεται εκτός της χώρας της συνήθους διαµονής αυτού και δεν µπορεί ή δεν θέλει να επιστρέψει σ΄ αυτήν..»

Και λέμε τώρα εμείς, στο Ιράν,στο Πακιστάν,στο Μαρόκο, στην Αλγερία,στο Μπαγκλαντές,στην Λυβύη έχουν πόλεμο? Εχουν δλδ. Όλες αυτές  τις προυποθέσεις για να ονομαστούν πρόσφυγες?

Αρα ποιός δουλεύει ποιόν!

 

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, τώρα θέλουν να κάνουν  ‘’κέντρο προσφύγων’’ και στην Καβάλα!!

 

Ακούσαμε πρόσφατα και τον πρώην δήμαρχο να μας λέει ότι ο δήμος θα πρέπει να  ‘’αναλάβει  το βάρος που του αναλογεί ‘’  εγκαθιστόντας στην Καβάλα ‘’στρατόπεδο προσφύγων’’

 

Ακούστε στο βίντεο τι λέει.

https://

 

 

 

Τώρα τελευταία παρατηρούμε επίσης ότι κάποιοι λαθρομετανάστες ξεμένουν και στην πόλη μας διότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Προτείνουμε λοιπόν ως πατριωτική κίνηση Καβάλας, ως ένδειξη καλής  χειρονομίας  οσοι ξεμένουν  πισω  και δεν μπορουνε να ταξιδέψουν την ίδιας ημέρα, να φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ‘’ΙΜΑΡΕΤ’’ μιας και στο παρελθόν επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας αλλά και αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως  χώρος φιλοξενίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ