Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια! (έγγραφο). Τι σας έπιασε να πάτε να σπουδάσετε?

Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια! (έγγραφο). Τι σας έπιασε να πάτε να σπουδάσετε?

Από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετατάχθηκαν με απόφαση του υπουργού κ. Νίκου Παρασκευόπουλου δεκαεφτά καθαρίστριες, η υπόθεση των οποίων είχε γίνει είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να τις απολύσει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ «μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορίας ΥΕ του κλάδου καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων πλήρους απασχόλησης και τους τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες».

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να τοποθετήσει τις καθαρίστριες σε θέσεις γραμματέων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους των δικηγόρων, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν αφού όπως λένε «είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε». 

Κάποιοι δικηγόροι μάλιστα ανήρτησαν στο facebook το σχετικό ΦΕΚ σχολιάζοντας καυστικά την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Πηγή: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ