Παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Παράσχος Αγανικόλας -

Παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Παράσχος Αγανικόλας -

Μετά την αποχώρησή του από την παράταξη "Ελλήνων Συνέλευσις Καβάλας", ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας ανακοίνωσε στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την παραίτησή του από το σώμα -τηρούμενος, όπως ανέφερε, τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί αποχώρησής του στην περίπτωση που διαψευστούν οι όποιες πεποιθήσεις του περί της ύπαρξης του παγκοσμίου καταπιστεύματος του Αρτέμη Σώρρα.

Το αίτημά του αναμένεται να εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ -μιας και, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γραμμένος, η επιστολή παραίτησης του κ. Αγανικόλα δεν έχει περιέλθει ακόμα εις χείρας του-, ωστόσο η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα παρακάλεσε τον κ. Αγανικόλα να ξανασκεφτεί την απόφασή του, με δεδομένο ότι "έχει προσφέρει πολλά στο σώμα, μεταφέροντας αιτήματα από πάνω από 1800 συνδημότες. Μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα". Απαντώντας ο κ. Αγανικόλας τόνισε ότι "εγώ έχω μάθει να λέω την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι. Βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι έχω πάρει χρήματα από την συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις. Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά από αυτήν την υπόθεση -αλλά και τις απειλές που δέχομαι- έχει διαταραχτεί η οικογενειακή μου ηρεμία."

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε στην δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία τόσο ο κ. Αγανικόλας όσο και αρκετά άλλα μέλη της παράταξης δήλωσαν ότι αποχωρούν από αυτήν, επικαλούμενοι τις τάσεις για στροφή που την δημιουργία μιας "παραθρησκευτικής" οργάνωσης:

Ε4 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε με όλο μας το είναι για την απελευθέρωση της πατρίδας μας απέναντι σε ορατούς και αόρατους εχθρούς.

Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για να καταλάβουν οι Συνέλληνές μας το μέγεθος της προδοσίας και της απάτης που έχει στηθεί εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ως νομοταγείς Έλληνες πολίτες πάνω από όλα έχουμε το υπάρχον σύνταγμα και τους νόμους που είναι σύμφωνοι με αυτό.

Σε πολιτικό επίπεδο είμαστε μαζί με κάθε έναν ο οποίος αγωνίζεται για να σταματήσει η κατοχή στην οποία βρισκόμαστε.

Όπως ορίζει το υπάρχον Σύνταγμα στον θρησκευτικό τομέα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ οι οποίοι σαφώς και σέβονται τα θρησκευτικά πιστεύω του κάθε πολίτη.

Ως Ε4 δηλώναμε και συνεχίζουμε να δηλώνουμε ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ διότι η προσπάθειά μας ως στόχο είχε και έχει να μην φέρει ποτέ σε αντιπαράθεση τους Έλληνες λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κάθε ενός, αλλά να μας συνενώσει ανεξαρτήτως.

Την στιγμή λοιπόν που η πολιτική κίνηση «Ελλήνων Συνέλευσις» (Ε.ΣΥ.) πρόσφατα συνδέθηκε και αναπόφευκτα ταυτοποιήθηκε άμεσα με θρησκευτική κατεύθυνση η οποία ουδόλως είχε αναφερθεί κατά την σύσταση του κινήματος, ουδόλως μας εκφράζει αλλά ΚΑΙ παραβιάζει τα αρχικά συμφωνηθέντα, εμείς αποστασιοποιούμεθα και διαχωρίζουμε την θέση μας από την συγκεκριμένη κίνηση υποβάλλοντας τις παραιτήσεις μας από μέλη της Ε.ΣΥ. ΚΑΒΑΛΑΣ 2.

Για όλους εμάς ισχύει το ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας και δεν μπορούν να διαχωριστούν.

Αυτό είναι αμετάκλητο και αδιαπραγμάτευτο.

Ο καθένας λοιπόν ας συνεχίσει τον αγώνα του από το δικό του μετερίζι και όπως αυτός θεωρεί σωστό.

«Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» 
(από τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838)

Καβάλα 15 Οκτωβρίου 2015
Με τιμή

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ε4 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ 
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ 
ΒΗΤΟΥ ΣΟΦΙΑ 
ΒΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 
ΓΚΙΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΤΣΙΡΟΥ ΑΛΕΞΙΑ 
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΓΚΟΓΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 
ΤΣΟΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ 
ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 
ΛΗΜΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 
ΜΑΖΗ ΕΛΕΝΗ 
ΓΟΥΩΤΣΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΑ 
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΓΟΥΩΤΣΟΝ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ 
ΝΤΟΥΜΠΟΥΡΙΔΟΥ ΠΟΠΗ 
ΚΟΒΑΤΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 
ΣΤΟΪΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΑΚΗΣ 
ΜΑΔΕΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΔΙΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΚΡΙΜΙΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Ο κ. Αγανικόλας, στις δηλώσεις του στο Kavala Portal αλλά και στα όσα είπε, διευκρίνισε ότι "ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται θρησκευτικά. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, οι οποίοι θέλουμε να δηλώνουμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Και για αυτό θεωρούμε ότι δεν μας εκφράζουν πλέον οι απόψεις της 'Ελλήνων Συνέλευσις' -διότι δεν τηρήθηκαν τα προσυμφωνηθέντα. Με την ίδια εντιμότητα 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ