Ετοιμάζεται η

Ετοιμάζεται η

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή τις φήμες για την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων σε σημείο εντός των ορίων του νομού Καβάλας. Και αυτό διότι την ώρα που τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (όπως το STAR CHANNEL) μετέδιδαν ότι η απόφαση είναι ειλημμένη -κάτι που επιβεβαιωνόταν ακόμα και από πηγές εντός της αστυνομίας- οι 3 βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν σε τοπικά ΜΜΕ ότι, κατόπιν επαφών που είχαν με κυβερνητικά στελέχη, είχαν λάβει την διαβεβαίωση ότι οι φήμες δεν ευσταθούσαν.

Ωστόσο, με νέες του δηλώσεις στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ" ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης φαίνεται να λέει άλλα πράγματα, καθώς ανέφερε ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων ότι συζητιέται στο υπουργείο Άμυνας και από ό, τι γνωρίζει ο ίδιος, είναι πολύ πιθανό να κατασκευαστεί στην περιοχή της «Φωνής της Αμερικής» στο Αγίασμα Νέστου, κάτι που ήδη συζητιέται στο υπουργείο.

«Δεν είναι τελειωμένο το θέμα, όμως η συζήτηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως, δεν θα είναι μια μόνιμη κατάσταση, αλλά θα παραμένουν εκεί, μέχρι να πάρουν τα χαρτιά τους για να φύγουν προς την Ευρώπη. Βεβαίως, εμείς λέμε ότι θα ήταν καλύτερο η τακτοποίηση των προσφύγων και των εγγράφων τους να γίνεται στα σύνορα, όμως αυτό ίσως δημιουργούσε προβλήματα στον Έβρο», πληροφορεί ο κ. Μορφίδης.

πηγή .kavala portal.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ