Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016

Στις 2 το μεσημέρι, αντί για την συνηθισμένη πλέον 8η βραδινή ώρα, διεξήχθη την Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με βασικότερο αντικείμενο συζήτησης το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Αρχικά η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα για ανοιχτά θέματα – διεκδικήσεις της Καβάλας, ενώ με ευχαρίστηση έγινε δεκτή η πρότασή της προς τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων να συζητήσουν αναλυτικά για τα θέματα της Καβάλας, σε ώρα και ημέρα που το πρόγραμμα της κ. Τσανάκα το επιτρέψει.

 

Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος  στο 5ο Δημοτικό Σχολείο,  όπου η πτώση σωλήνα από την οροφή κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης κόστισε στον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό μαθητή. Παίρνοντας το λόγο η δήμαρχος είπε ότι συνεργείο του εργολάβου εκτελούσε ακόμη το έργο αν και η σχολική χρονιά, άρχισε λόγω της καθυστέρησης που προκάλεσαν τα capitals control στην εκτέλεση των έργων και υπογράμμισε το προσωπικό της ενδιαφέρον για το παιδί, το οποίο επισκέφτηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε. Όσον αφορά το συνεργείο του εργολάβου  που εργάζονταν στο σχολείο,  η δήμαρχος δήλωσε ότι κατέθεσε στην αστυνομία, πέρασε τη διαδικασία του αυτόφωρου και αφέθηκε ελεύθερο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα καμπανάκι που η δημοτική αρχή το άκουσε. 

Στη συνέχεια ψηφίστηκαν τα δύο έκτακτα θέματα που αφορούσαν, το πρώτο, σε νέες ατομικές συμβάσεις έκτακτου προσωπικού καθαριότητας ως 31/12/2015 για την καθαριότητα αθλητικών εγκαταστάσεων και το δεύτερο στην έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για τα γήπεδα του δήμου Καβάλας.  Ειδικότερα, για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ο κ. Βαγγέλης Παππάς είπε στη δήμαρχο ότι δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί ελέγχου όσον αφορά την αποδοτικότητα των απασχολούμενων με δίμηνη σχέση εργασίας. «Πέρασα από την Καλαμίτσα και είδα κάποιους από τους εποχικούς να λιάζονται. Ξαναπέρασα σε λίγες ώρες και είδα το ίδιο. Δεν είναι δυνατό να το ανεχόμαστε αυτό την ώρα που έξω μας παρακαλάνε για ένα μεροκάματο», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο τακτικό θέμα της χθεσινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Καβάλας για το 2016. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππος Φιλιππίδης το Τεχνικό Πρόγραμμα καταδεικνύει τι θέλει να κάνει η διοίκηση,  ποιες είναι οι ιεραρχήσεις της . «Ο στόχος είναι ο ίδιος, η διαφορά με τις παρατάξεις είναι η ιεράρχηση των έργων»,  τόνισε. Να σημειωθεί ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ύψους 4,670 εκ. ευρώ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εισρεύσει η ΣΑΤΑ του 2016.

Αρνητικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με τον τ. δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή να σημειώνει ότι η ανοχή που επέδειξε κατά την πρώτη χρονιά της θητείας της νέας διοίκησης έλαβε τέλος και να παρατηρεί ότι δεν δίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη διεκδίκηση  μελετών και έργων μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020, τον επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας» Μάκη Παπαδόπουλο να σημειώνει με νόημα ότι «λεφτά αρκετά υπάρχουν, αλλά απαιτείται καλύτερη διαχείριση» και ότι «απουσιάζει το στοιχείο της κοινής στόχευσης», τον  Βαγγέλη Παππά να δηλώνει απογοητευμένος από το Τεχνικό Πρόγραμμα και να διερωτάται «που είναι η έμπνευση».

Αρνητικά ψήφισε και ο Άρης Βέρρος, που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλλειψη μέριμνας εκ μέρους της διοίκησης στα εγκαταλελειμμένα ιστορικά  κτίρια της Καβάλας και στην Παναγία.  Θετικά ψήφισε ο Παράσχος Αγανικόλας, τονίζοντας ωστόσο ότι τα μηνύματα που ο ίδιος εισπράττει από τους πολίτες δεν είναι καλά για τη διοίκηση.

Δομικές αλλαγές στον Πολιτισμό

Η δήμαρχος Καβάλας, στο θέμα που αφορούσε στον διορισμό  νέων προέδρων στο ΔΗΠΕΘΕ ( Πέτρος Πετρόπουλος) και το ΔΩΚ ( Χαράλαμπος Κουφατζής), δήλωσε ότι ζήτησε μετά από πολύ σκέψη τις παραιτήσεις όλων των προέδρων, όχι επειδή δεν ήταν ικανοποιημένη από το παραγόμενο έργο τους, αλλά επειδή θέλει να δοκιμάσει σε θέσεις διοίκησης και άλλα πρόσωπα από την ομάδα της διοίκησης. Για το λόγο αυτό η δήμαρχος άλλαξε πολλά  μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους που εκπροσωπούν τη διοίκηση,  με κυρίαρχο κριτήριο τη συνεργασία τους με τους προέδρους, αφού με αυτούς συζήτησε για τα πρόσωπα που θα επιθυμούσαν στο Δ.Σ.  Αντιπρόεδρο στο ΔΩΚ η κ. Τσανάκα   όρισε τον πολίτη Στέφανο Μυτακίδη και αναπληρωτή πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Καλανταρίδη. Στο ΔΗΠΕΘΕ  αντιπρόεδρο διόρισε την δημοτική σύμβουλο  Φωτεινή Κόγια και αναπληρωτή πρόεδρο τον κ. Χαράλαμπο Κουφατζή.  Πάντως, σχετικά με την παρουσία ή μη του αντιδημάρχου ΠολιτισμούΜιχάλη Λυχούνα και  το πού αυτός βρίσκεται στις αλλαγές στον πολιτισμό( ερώτηση Βαγγέλη Παππά) η κ. δήμαρχος είπε χωρίς να διευκρινίσει: « Εγώ δεν λέω ψέματα, στην επόμενη συνεδρίαση που θα ανακοινώσω  τις αλλαγές των αντιδημάρχων, τότε θα τα πούμε όλα».

πηγή.Kavala portal.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ