Νέα αντιδημαρχία ετοιμάζει ο δήμος Καβάλας!

Νέα αντιδημαρχία ετοιμάζει ο δήμος Καβάλας!

Μια νέα θέση αντιδημάρχου, με τον τίτλο "αντιδήμαρχος πολιτιστικών εκδηλώσεων και κοινωνικών θεμάτων", αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών η δημοτική αρχή Καβάλας.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή της στο Kavala Portal η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία αιτιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι:

"Από εδώ και πέρα θα έχουμε δύσκολους χειμώνες και δύσκολες εποχές. Δεν είναι εύκολο για μένα να έχω συνέχεια τον νου μου στο αν π.χ. θα αδειάσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να αναλάβει ένας άνθρωπος, με τον θεσμό του αντιδημάρχου, ο οποίος θα μπορεί να ασχοληθεί επισταμένα με τα κοινωνικής φύσεως ζητήματα, την μέριμνα των άπορων ανθρώπων και με ότι άλλο κοινωνικό πρόβλημα προκύψει μέσα στον χειμώνα. Όσον αφορά  τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσα χρόνια αυτές διοργανώνονται από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η οποία έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο -και πληρώνεται κανονικά από τον δήμο για αυτά τα θέματα. Πιστεύω πάντως ότι θα πρέπει να υπάρχει το δικό μας γραφείο μέσα στον δήμο, το οποίο όμως θα συνεργάζεται στενά με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει η δημοτική αρχή λόγο για αυτά τα θέματα. Βέβαια το ένα δεν αποκλείει το άλλο -σαφώς και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να διοργανώνει τις δικές της εκδηλώσεις, αλλά μπορεί και εμείς ως δήμος να διοργανώνουμε ανάλογες εκδηλώσεις χωρίς να 'κρεμόμαστε' από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Είναι αλήθεια ότι αρκετές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην χρονιά στην Καβάλα διοργανώθηκαν και με ευθύνη του αντιδημάρχου Πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα. Ωστόσο άλλο πράγμα 'ο πολιτισμός' και άλλο πράγμα 'οι πολιτιστικές εκδηλώσεις'. Μια πολιτιστική εκδήλωση δεν παράγει απαραίτητα πολιτισμό. Ο κ. Λυχούνας είναι άτομο με ιδιαίτερες γνώσεις που δεν μπορεί να 'χαραμιστεί' σε Χριστουγεννιάτικες ή Πασχαλιάτικες εκδηλώσεις ή εορτασμούς εθνικών επετείων."

Τέλος, σε σχετικά ερωτήματα του Kavala Portal η κ. Τσανάκα απάντησε ότι έχει επιλέξει το ποιος θα είναι ο εκλεκτός για την νέα θέση αντιδημάρχου -κάτι που θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα-, ενώ διευκρίνισε ότι η θέση αυτή θα είναι έμμισθη.

πηγή. Kavala portal.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ