Τέρενς Κουΐκ:

Τέρενς Κουΐκ:

Στην Καβάλα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Ο κ. Κουίκ είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την κ. Τσανάκα στο δημαρχείο της πόλης στις 16:30, ωστόσο η δήμαρχος καθυστέρησε να έρθει, καθώς είχε ανειλημμένη υποχρέωση στην Δράμα, ενώ ειδοποίησε τον κ. Κουίκ ότι βρίσκεται στον δρόμο και θα παρίσταται στο δημαρχείο 10 λεπτά μετά την προγραμματισμένη συνάντησή τους. Τελικά ο κ. Κουίκ αποφάσισε να μεταβεί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, κάτι που έκανε και η κ. Τσανάκα, ώστε να συζητηθούν από κοινού τα θέματα της Καβάλας και με τους δύο αιρετούς της Τοπική Αυτοδιοίκησης και το «θερμό επεισόδιο» να λήγει με την θερμή αγκάλη του κ. Κουίκ προς την κ. Τσανάκα και την ίδια να ζητάει συγνώμη για την παρεξήγηση. «Χαίρομαι που έληξε η παρεξήγηση και ίσως φταίει και η δική μου δυστροπία να θέλω να είμαι συνεπής στα ραντεβού μου, αν και θεωρώ ότι είναι πιο γόνιμο να βρεθούμε και οι τρεις», ανέφερε ο κ. Κουίκ, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλα τα θέματα που θα τεθούν θα προωθηθούν στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της επίλυσης όλων των προβλημάτων ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον κ. Κουίκ στην Καβάλα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όποτε έχω προστρέξει στον κ. Κουίκ, όντας υπουργό, πάντοτε ανταποκρίθηκε για θέματα της ΠΕ Καβάλας και Θάσου», ενώ του προσέφερε και συμβολικά δώρα που άπτονται της Καβάλας, ένα αντίγραφο από τις ανασκαφές, καθώς και ένα λεύκωμα.

«Ο Τέρενς Κουίκ είναι πιο βορειοελλαδίτης από πολλούς βορειοελλαδίτες κι όταν θέλουμε κάτι από την Περιφέρεια, στον Τέρενς προστρέχουμε, καθώς τον αισθανόμαστε ως έναν δικό μας άνθρωπο», δήλωσε η κ. Τσανάκα, η οποία, παρεμπιπτόντως, εκτάκτως ζήτησε συνάντηση με τον κ. υπουργό, καθώς ο κ. Κουίκ είχε προγραμματίσει συνάντηση μόνο με τον κ. Μαρκόπουλο.

 Ενοίκιο για τα στρατόπεδα

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα από κοινού θα συζητήσουμε τα θέματα της Καβάλας», δήλωσε ο κ. Κουίκ, ξεκαθαρίζοντας στην δήμαρχο εκ των προτέρων ότι «επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη από έσοδα, ό, τι ζητήσεις θα είναι στο 5% επί της αντικειμενικής αξίας, καθώς ο κ. Καμμένος έχει έναν προϋπολογισμό που πρέπει να τον υποστηρίξει και μια ανεκμετάλλευτη περιουσία που φτάνει τα 32 δισ.». Αυτό σημαίνει ότι η εκμετάλλευση όλων των στρατοπέδων από τους δήμους, θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους κατά το 5% της αντικειμενικής τους αξίας, ήτοι θα αποδίδεται ένα ενοίκιο, με την δήμαρχο Καβάλας να σχολιάζει ότι «θα το συζητήσουμε κ. Κουίκ, καθώς το τζάμπα στο Ελληνικό Δημόσιο πέθανε».

«Πρόκειται για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι ξεπούλημα», ξεκαθάρισε ο κ. Κουίκ, με την κ. Τσανάκα να απαντάει ότι «εμείς είμαστε φίλοι του Στρατού, ο οποίος περνάει δύσκολα και πάντα θα είμαστε δίπλα του και θα τον στηρίζουμε, γιατί μας στηρίζει».

πηγή.kavala portal

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ