AirSea Show 2016 με...50.000 € από τον δήμο Καβάλας!

AirSea Show 2016 με...50.000 € από τον δήμο Καβάλας!

Την ώρα που η δημοτική αρχή Καβάλας δηλώνει με κάθε δυνατό τρόπο την επαναφορά, μέσα στο 2016, τόσο του Kavala AirSea Show όσο και του "στοιχειωμένου" Cosmopolis, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο το ότι ο δήμος Καβάλας προτίθεται να καταβάλλει (μέσω του προϋπολογισμού του) το ποσό των 50.000 € για το επερχόμενο αεροπορικό σόου!

Το συγκεκριμένο ποσό είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα κονδύλια με τα οποία συνεισέφερε τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος Καβάλας για το AirSea Show, και η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα και μόνο ότι ο δήμος θα δώσει χρήματα για το αεροπορικό σόου θυμηθήκαμε τα όσα είχε αναφέρει στο Kavala Portal (αλλά και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ) ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Παναγιώτης Γεωργιάδης λίγες ημέρες μετά την απόφαση για την μη διεξαγωγή της διοργάνωσης μέσα στο 2015:

Κυρίαρχη αιτία [για την μη διεξαγωγή του AirSea Show το 2015] ήταν, μεν, οι συγκυρίες των εκλογών και των γενικών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, όμως το κυρίαρχο θέμα είναι ότι τα χρήματα για την διοργάνωση θα τα έβαζε ο δημόσιος φορέας κι αυτός δεν είναι ο χαρακτήρας της διοργάνωσης, σύνθημα της οποίας είναι “από τους πολίτες, για τους πολίτες”

(πατήστε εδώ για να δείτε την πλήρη δήλωση)

Ωστόσο το ποσό των 50.000 € επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Kavala Portal ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημοσθένης Τουλκίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι "σαφώς και αρχικά είχε γίνει προσπάθεια ώστε ο δήμος να μην χρειαστεί να διαθέσει χρήματα για την διοργάνωση αλλά αυτά να βρεθούν από χορηγούς. Ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό και με τα capital controls, είχαν σαν αποτέλεσμα ο όλος σχεδιασμός μας να πάει πολύ πίσω. Κατά συνέπεια η πρόθεση να μην δοθούν χρήματα για ένα AirSea Show 'μετατίθεται' για το 2017. Προς το παρόν θα παραμείνουμε στα όσα γινόντουσαν μέχρι και πέρσι, με φορείς όπως ο δήμος Καβάλας να συνεισφέρουν οικονομικά αλλά και να γίνεται μια σωστή αναζήτηση χορηγών. Ήδη έχουν γίνει 3 συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και μελών της συντονιστικής επιτροπής του AirSea Show, και είμαστε βέβαιοι πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις. Εκτιμούμε ότι ο τελικός προϋπολογισμός του AirSea Show θα κυμανθεί στις 150 με 200.000 €"

Ανάλογα ήταν τα σχόλια της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα τόσο για το AirSea Show όσο και για το Cosmopolis, καθώς σε δηλώσεις της στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ" ανέφερε τα εξής: "To Cosmopolis dεν θα είναι του οικονομικού μεγέθους της διοργάνωσης που αγάπησε ο κόσμος, αλλά θα προσαρμοστεί στις οικονομικές δυνατότητες που έχει ο δήμος, χωρίς να χάσει τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά του. Όσον αφορά το AirSea Show, δεν πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, όχι επειδή δεν ήταν στη βούλησή μας, αλλά για άλλους λόγους, στους οποίους δεν θα ήθελα να επανέλθω, ενώ η μη πραγματοποίηση του έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης. Έχω τη βούληση να γίνει το 2016, ίσως στο πλαίσιο κάποιου φεστιβάλ. Ακόμη δεν έχω συναντηθεί για τις πρώτες συζητήσεις  με τον Πάνο Γεωργιάδη, που αναμφισβήτητα ήταν και θα είναι η ψυχή της διοργάνωσης, αλλά θα ακολουθήσουν σύντομα οι πρώτες συναντήσεις. Σας λέω μόνον τούτο, θα μπει σε επαγγελματική βάση και το πιο πιθανό, θα το αναλάβει η Δημωφέλεια."

πηγή. kavala portal.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ