Αποπομπή Φίλη ως αρνητή της Γενοκτονίας ζητεί ο Σάββας Αναστασιάδης

Αποπομπή Φίλη ως αρνητή της Γενοκτονίας ζητεί ο Σάββας Αναστασιάδης

  • Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης

Λάβρος κατά του νέου υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη εμφανίζεται ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντάς τον «αρνητή της Γενοκτονίας του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας».

 
 

Με ανακοίνωσή του μάλιστα ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή του υπουργού Παιδείας, μια και με ευθύνη του τον τοποθέτησε σε αυτήν την καίρια θέση.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ, στις 20 Αυγούστου 2014, ο Νίκος Φίλης σε άρθρο του στηνΑυγή είχε αμφισβητήσει ευθέως το γεγονός της Γενοκτονίας «προβαίνοντας σε άκρως ανιστόρητες επισημάνσεις και παραβλέποντας το γεγονός ότι ξένα κοινοβούλια έχουν ήδη προβεί στην αναγνώριση της Γενοκτονίας».

Επιπλέον ο υπουργός είχε αναφερθεί με απαξιωτικά και προσβλητικά λόγια στην πρωτοβουλία που είχαν αναλάβει 38 βουλευτές της ΝΔ να αποστείλουν επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να ενσωματωθούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση των Γενοκτονιών και οι Γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων.

Ο Σάββας Αναστασιάδης τονίζει ότι σε εκείνο το άρθρο ο Νίκος Φίλης έχει αποδώσει προθέσεις και επιδιώξεις στους 38 βουλευτές «που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ο νέος υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, σε εκείνο το άρθρο του στην Αυγή, παράβλεψε ότι το Δεκέμβριο του 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους και του καταλογίζει ότι υιοθετώντας «αντεθνική στάση, αναμασά τις θέσεις των Τούρκων Κεμαλιστών».

«Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση στο Υπουργείο Παιδείας ενός εμμονικού, ανιστόρητου και αυθάδους ατόμου, προσβάλλει με βάναυσο τρόπο το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Προσβάλλει την Ελληνική Ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της Γενοκτονίας. Προσβάλλει τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού. Σε μία εποχή που η Εθνική Ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, διχάζει την Ελληνική κοινωνία» προσθέτει ο Σάββας Αναστασιάδης.

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης καλεί τον οργανωμένο ποντιακό, μικρασιατικό και θρακικό χώρο αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες «να δείξουν με έντονο αλλά πολιτισμένο τρόπο την αντίδρασή τους στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου ατόμου στη θέση του υπουργού Παιδείας».  

Τέλος υπογραμμίζει πως εάν ο Νίκος Φίλης επιμείνει στις απόψεις του, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του Ν. 4285/2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ