25/09/2015    Καπηλεύοντας τον Εθνικισμό.... Γράφει ο (Αρθούρος)

25/09/2015 Καπηλεύοντας τον Εθνικισμό.... Γράφει ο (Αρθούρος)

25/09/2015 

Ο   Εθνικισμός σήμερα…

«Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος, και εγώ είμαι εθνικιστής!» έλεγε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς σε διάλογό του με επώνυμο τότε διεθνιστή, θέλοντας ακριβώς να καταδείξει την διαφορά ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον πατριώτη που μπορεί να είναι βίωμα, μπορεί να είναι και παθητικός προσδιορισμός κ.ο.κ., αντίθετα εθνικιστής είναι μαχητικός προσδιορισμός, είναι στάση και τρόπος ζωής που καταξιώνει τον άνθρωπο μέσα από την συνειδητότητα της αποστολής του και απαραίτητα μέσα από τον καθημερινό, επίπονο και σπεισματικό αγώνα, αγώνα μέσα στον οποίο, άλλωστε, κρύβεται όλο το μεγαλείο του Εθνικισμού και του εθνικιστή! Και αλλού ο Κωστής Παλαμάς γράφει: «χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ’ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί!»

Πιθανόν, ο όρος Εθνικισμός κάποιους να τους ξενίζει. Αυτό συμβαίνει  για δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η βρώμικη προπαγάνδα που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και η αμάθεια και η αδιαφορία των ιδίων των ελλήνων που έμαθαν να δέχονται μασημένη τροφή.

 

Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι ένα έμφυτο συναίσθημα που απορρέει από την αγάπη για την Ελληνική Φυλή το Γένος-Έθνος και την Πατρίδα. Συνεπώς, όποιος αισθάνεται το ίδιο θέλοντας και μη είτε το γνωρίζει είτε όχι, είναι Έλληνας Εθνικιστής. Με το συναίσθημα αυτό προτάσσουμε το εγώ μας αδιαφορώντας για αυτό, στην υπηρεσία και μόνον του Ελληνικού Γένους-Έθνους για την προστασία και διατήρηση του. Πολλοί έλληνες καταδικάζουν τον Ελληνικό Εθνικισμό διότι δεν γνωρίζουν ότι είναι συναίσθημα και βασίζεται στο δικαίωμα της αυτοσυντήρησης.

Είναι το τελευταίο κάστρο αντίστασης, δηλαδή ο τελευταίος αμυντικός μηχανισμός του Ελληνικού Γένους - Έθνους και Πατρίδας. Είναι έμφυτος σε κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του και αποτελεί φυσικό φαινόμενο. Είναι μια κατάσταση που βιώνει κάθε υγιής οργανισμός όταν νιώθει ότι απειλείται σοβαρά και έτσι ενεργοποιούνται αυτόματα τα αντισώματα του ώστε να τον προστατέψουν. Τα αντισώματα αυτά είναι οι Έλληνες Εθνικιστές. Αυτοί είναι όσοι προστάζουν τον εαυτό τους χωρίς ανταλλάγματα ώστε να σωθεί ολόκληρο το υπόλοιπο σώμα και να συνεχίσει να υπάρχει.

Και φτάσαμε στο σήμερα που ενώ γνωρίζουμε ολοι τις ‘εννοιες Εθνικιστή, και όποιος δεν ξέρει, μπορεί να ανοίξει βιβλία να διαβάσει.

Παρ’όλα αυτά ο καθένας παίρνει μια Ελληνική σημαία και τρέχει δέξια και αριστερά, ερμηνέυοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τον δικό του Εθνικισμό.

 

Είναι όμως έτσι?

Όχι δεν είναι και εξηγώ… Δεν μπορεί να λες ότι είσαι Εθνικιστής και να μπερδεύεις την ιδεολογία σου μέσα σε πολιτικά κόμματα.

Ο Εθνικισμός είναι η αγάπη για το Έθνος σου, τους συμπατριώτες σου,  και θα πρέπει να φροντίσεις να εχει πρόοδο.

 

Να στηρίζεις εμπράκτως ευπαθείς ομάδες, να διορθώνεις τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και καθημερινά να δίνεις  εξετάσεις…

 

Γιατί όμως γίνετε εσκκεμένα αυτή η σύγχυση και διαστρεβλώνουν την αλήθεια και τον όρο Εθνικισμός?

 

Γιατί  έχουν συνδέσει τον Εθνικισμό με την Χρυσή Αυγή?

Ο Εθνικισμός είναι ιδεολογία.. Είναι πάνω από όλους και από όλα!

Όλα εχουν την λογική ανάλυση…

Συνέδεσαν τον Εθνικισμό με ένα συγκεκριμένο κόμμα το οποίο εχει μια ταραγμένη διαδρομή στον Ελληνικό χώρο ώστε να δαιμονοποιήσουν τον Εθνικισμό.

Με αυτόν τον τρόπο στοχοποίησαν τον Εθνικό μας ύμνο, την Ελληνική σημαία, και ότι έχει σχέση με τον Ελληνισμό…Δεν έγινε τυχαία… Αυτά τα  δύο πράγματα  είναι μόνον των Ελλήνων τα ιερά και πρέπει να ξεχωρίζουν…

Ούτε ο Εθνικός ύμνος είναι κανενός κόμματος, ούτε η Ελληνική σημαία…

Ήταν, είναι και θα είναι πάντα όλου του Ελληνισμού…

 Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά , μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά.

Επίσης ο Εθνικισμός είναι ένα εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση…

 

«Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι στην εποχή της κατάργησης των εθνικών συνόρων, ο Εθνικισμός προβάλλει υπό την φυσιολογική του μορφή ως η μοναδική μορφή Αντίστασης στο κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των υποτακτικών της. Εκείνο, ωστόσο, που είναι άδικο, είναι να «χρεώνουμε» στον Εθνικισμό τις συνέπειες των πράξεων του καπιταλιστικού Ιμπεριαλισμού (που στην ουσία και στις διακηρύξεις του είναι αντεθνικός). Όλα τα δεινά της ιστορίας προέρχονται, όχι από τον Εθνικισμό, αλλά από την προσβολή του. Όταν υπάρχει σεβασμός στην εθνική ιδιαιτερότητα και στην γη κάθε λαού, τότε ο Εθνικισμός γίνεται πηγή πνευματικών αξιών. Όσο δεν υπάρχει Ιμπεριαλισμός, ο Εθνικισμός δεν υποχρεώνεται σε αναμέτρηση. Κι όσο δεν υπάρχει εθνική αλλοτρίωση από εισροές ξένων, ο Εθνικισμός δεν αμύνεται».

 

Άρα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα κανείς μα κανείς, να καπηλεύεται τον Εθνικισμό,  και την αγάπη μας προς το Έθνος. Πόσο δε μάλλον τα κόμματα του Ελληνόφωνου κ(υ)νοβουλίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ