Ντόρα Μπακογιάννη: Να κάνουμε μια κυβέρνηση-

Την Καβάλα επισκέφθηκε, την Τρίτη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Περιφέρεια ΑΜ - Θ, η τέως υπουργός και υπεύθυνη για την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας στην περιοχή Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε το μεσημέρι με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικότητας. Στην συνέχεια παραχώρησε, πριν την προγραμματισμένη της ομιλία στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», συνέντευξη Τύπου, στην διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούν ειδικότερα την περιοχή της Καβάλας. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης, ο οποίος καλωσόρισε την κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι επισκέπτεται την περιοχή «με αυξημένο συντονιστικό ρόλο, να ενδυναμώσει όλους εμάς στην προσπάθειά μας να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό μέσα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας» και σημειώνοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι «πολύ κρίσιμες και με πολύ σοβαρό διακύβευμα».

«Θα συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Αρχικά, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε μία «πολύ μικρή προεκλογική περίοδο», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αποτιμήσει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ότι πρόκειται αναμφίβολα για τις «δυσκολότερες εκλογές που έχουμε κάνει», με κύριο μέλημα της ΝΔ, όπως σημείωσε, «προοπτική, μα πάνω από όλα ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη», για την οποία είναι απαραίτητη «μία σταθερή κυβέρνηση τετραετίας». Στη συνέχεια, μιλώντας για συνεργασίες, δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε όλοι, να λειάνουμε τις γωνίες μας και να συμφιλιωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου», τονίζοντας ότι είναι η στιγμή «να κάνουμε μία "Εθνική Ελλάδος" της πολιτικής» και εξηγώντας «με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων». Σε ερώτηση για το αν μία τέτοια πρόταση συνεργασίας απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε «μα, εννοούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως», εξηγώντας ότι «σήμερα, είμαστε όλοι ωριμότεροι και όλοι σοφότεροι, γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε» και όσον αφορά για το χρονικό σημείο μιας τέτοιας πρότασης, αν δηλαδή επί του παρόντος κρίθηκε βολικό έως αναγκαίο να γίνει, σχολίασε ότι «μάθαμε και αλλάξαμε, αυτή είναι η αλήθεια».

https://

https://

«Στον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται σεμινάριο εξωτερικής πολιτικής»

Ερωτηθείσα για την Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε «ένα μόρφωμα αντίδρασης» που «ούτε είναι τιμητικό για τη χώρα μας να έχουμε ένα φασιστικό, ναζιστικό κόμμα μέσα στο Κοινοβούλιο», αν σε περίπτωση ένωσης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θα δημιουργούσε πιθανώς μία ακροδεξιά αντιπολίτευση, η κ. Μπακογιάννη απάντησε απευθυνόμενη στον κόσμο: «Τι προσέφερε η Χρυσή Αυγή και η παρουσία της μέσα στη Βουλή των Ελλήνων; Σε τι έβαλε ένα λιθαράκι για να πάει η χώρα μπροστά; Ποιους Έλληνες εξέφρασε; Και γιατί αυτοί που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ντρέπονται να το πούνε;», σχολιάζοντας για την ψήφο των πολιτών ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο ούτε να βγάλουμε το άχτι μας για τρίτη φορά, ούτε άλλη οργή, ούτε άλλο γινάτι» και ότι «οι γραφικοί στην πολιτική, δυστυχώς, κάνουμε μόνο ζημιά». Επίσης, επί του μεταναστευτικού και τη δήλωση του κ. Τσίπρα «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», δήλωσε ότι «υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας» και αυτοί, βάσει ευρωπαϊκών κανόνων, είναι οι οικονομικοί μετανάστες, που πρέπει να γυρίζουν πίσω και οι πρόσφυγες πολέμου, για τους οποίους πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα και ότι σε κάθε περίπτωση «χρειάζεται ένα σεμινάριο κανόνων και αρχών εξωτερικής πολιτικής και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ».

https://

https://

«Ζείτε σε μια ευλογημένη Περιφέρεια»

«Ζείτε σε μια ευλογημένη περιοχή. Επί πάρα πολλά χρόνια ήτανε μία, ονομαζόμενη, "προβληματική περιοχή", διότι τα σύνορα ήταν προβληματικά. Σήμερα, βλέπετε ότι είσαστε σ' ένα σταυροδρόμι, ένα σταυροδρόμι το οποίο επιτρέπει μεγάλες τουριστικές ροές, έχει δυνατότητες πραγματικά εμπορικές σπάνιες για τη χώρα - δεν μπορεί κανένας να πει ότι η Στερεά Ελλάδα, παραδείγματος χάριν, έχει τις δυνατότητες τις οποίες έχει η δική σας Περιφέρεια - και έχετε την τύχη να έχετε μία εξαιρετικά ικανή Περιφέρεια», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και σε ερώτηση ειδικότερα για την Καβάλα, συμπλήρωσε: «Αύριο το πρωί, εάν καταφέρουμε να πείσουμε την Ευρώπη ότι για άλλη μια φορά πρέπει να αλλάξει τους κανονισμούς για χάρη μας, να διατηρήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους και να γίνουν τα έργα για τα οποία χρόνια τώρα μιλάμε - και δυστυχώς, ακόμα, για τα ίδια έργα, μετά από δέκα χρόνια ξανακάνουμε κουβέντα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, όπως οι κάθετοι δρόμοι, όπως η ανάπτυξη του λιμανιού της Καβάλας και ούτω καθεξής». Επίσης, σχολιάζοντας ότι «σήμερα, ο μικρομεσαίος έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης» και ότι το 1.200.000 άνεργοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και όχι τον δημόσιο, υπογράμμισε ότι η θέση της ΝΔ είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας.

https://

«Η Καβάλα έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες»

Για το Χωροταξικό, το οποίο απασχολεί ιδιαιτέρως την Καβάλα ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξή της, η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει πλήρη γνώση του θέματος, ήταν η εξής: «Αυτό το οποίο σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν είναι αντίπαλος ο διπλανός νομός της ίδιας Περιφέρειας. Η ανάπτυξη όταν έρχεται, είναι συνολική και ως σύνολο πρέπει να τη δούμε. Και επειδή εμένα η δουλειά μου η κανονική δεν είναι να είμαι βουλευτής, αλλά να κάνω αναπτυξιακά προγράμματα για περιοχές - αυτό έχω σπουδάσει - λέω ότι το ένα χέρι νίβει τ' άλλο. Στη συγκεκριμένη, δε, μία Περιφέρεια έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία το σύνολο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής. Λοιπόν, η Καβάλα έχει αναπτυξιακές δυνατότητες, μεγάλες». Σε επιπλέον ερώτηση για το αν ακριβώς για αυτούς τους λόγους δικαιούται ή όχι σιδηροδρομική σύνδεση η περιοχή, απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου, ναι. Εγώ πριν από δέκα χρόνια είπα για το τρένο αυτό της Καβάλας και εξακολουθώ και το λέω και σήμερα. Γενικώς, όμως, ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα έχει τελείως εγκαταλειφθεί από τα μάτια των κυβερνώντων. Και κάνουνε λάθος, κατά τη γνώμη μου πάντα. Η σιδηροδρομική σύνδεση είναι σήμερα υποχρεωτική και έχουμε και δυνατότητες να την κάνουμε με συγχρηματοδότηση».

Πηγή. Kavala portal.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ