ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ - ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΔ - ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ Σοκ στη Τουρκία: Το PKK ελέγχει τη πόλη Βάρτο -

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ - ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΔ - ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ Σοκ στη Τουρκία: Το PKK ελέγχει τη πόλη Βάρτο -

Φλέγεται η Τουρκία, με το PKK να ελέγχει ολόκληρες πόλεις ενώ το αίμα των Τούρκων στρατιωτών που ρέει άφθονο προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις εναντίον του Ρ.Τ.Ερντογάν. Το ηθικό του Τουρκικού στρατού παραμένει εξαιρετικά χαμηλό με τις ΤΕΔ να διεξάγουν ψυχολογικές επιχειρήσεις ανύψωσης του ηθικού τους ενώ οι βαριές απώλειες και κυρίως η ανικανότητα ελέγχου ολόκληρων περιοχών εντός της τουρκικής επικράτειας δημιουργεί φόβο με τις μητέρες των στρατιωτών να ξεσπούν εναντίον του "Σουλτάνου" καλώντας τον ίδιο να στείλει τα δικά του παιδιά στον πόλεμο για να τα μαζέψει μέσα σε...φέρετρα! 
 
Ήταν θέμα χρόνου οι εικόνες από τις κηδείες των Τούρκων να αρχίζουν να επηρεάζουν το ηθικό και να δημιουργούν μια ανυπακοή συμμόρφωσης της τουρκικής κοινωνίας προς τις υποδείξεις του Ερντογάν για συνέχιση του πολέμου!
 
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Ζαμάν,δημοσιοποίησε  βίντεο από τη κηδεία στρατιώτη καταγόμενου από το Βαν που σκοτώθηκε στις συγκρούσεις στο έδαφος της Συρίας.
 
Συγγενείς του νεκρού αλλά και πολύς κόσμος μετέτρεψαν τη κηδεία σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επιλογής Ερντογάν να εμπλέξει τη χώρα σε πολεμικές επιχειρήσεις.
 
Το σύνθημα που κυριάρχησε απευθυνόμενο προς τον Τούρκο πρόεδρο ήταν να "στείλει το γιό του στο στρατό"
 
Ταυτόχρονα, το PKK έχει θέσει υπό τον έλεγχο του ολόκληρες περιοχές ενώ με απόφαση της νομαρχίας του Μους η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 08:30, συνεχίζεται ενώ αναφέρεται πως η περιοχή είναι στον έλεγχο του HPG.
 
H νομαρχία ανέφερε πως το PKK έχει εγκαταστήσει εκρηκτικά σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.
 
Σχετικά με το θέμα, το πρακτορείο ειδήσεων Dicle, έγραψε πως το HPG μπήκε στην πόλη χτες το βράδυ, διασφάλισε τον έλεγχο, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με στρατιώτες.
 
Σύμφωνα με το Dicle, τα μέλη του HPG τηλεφώνησαν στην αστυνομία, ανέφεραν πως η πόλη είναι υπό τον έλεγχο τους και έκαναν έκκληση σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς να μην βγουν στον δρόμο για λόγους ασφαλείας. .
 
Η Σαμπιτέ Εκιντζί-δήμαρχος του Βάρτο, μιλώντας στην εφημερίδα Εβρενσελ, είπε : ¨ Από την νύχτα υπάρχουν πυρά στην πόλη. Μάθαμε πως σε πολλές συνοικίες της πόλης βρίσκονται αντάρτες του HPG. Σε πολλά σημεία έχουν σκαφτεί τάφροι¨.
 
Η Εκιντζί σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς πως οι δρόμοι είναι υπό τον έλεγχο του HPG και ότι στρατός και αστυνομία έχουν αποσυρθεί στα φυλάκια, είπε πως ¨ Λόγω των συγκρούσεων δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι αλλά όντως αυτά που ακούσαμε, είναι προς αυτή την κατεύθυνση¨.
 
Η Εκιντζί είπε πως αυτή τη στιγμή δεν γίνεται είσοδος και έξοδος στην πόλη και πρόσθεσε πως
 
¨Μάθαμε πως έχει συγκεντρωθεί στρατός σε σημείο κοντά στην είσοδο της πόλης. Εάν γίνει στρατιωτική επιχείρηση θα υπάρξουν σφοδρές συγκρούσεις. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν χιλιάδες πολίτες. Δυνητικά μια επέμβαση μπορεί να αποφέρει θλιβερά αποτελέσματα. Σε περίπτωση στρατιωτικής και αστυνομικής επέμβασης, οικογένειες και σπίτια δεν θα συνυπολογιστούν 
 
Ο νομάρχης Βεντάτ Μπουγιούκερσοϋ (Vedat Büyükersoy) δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ βρίσκονται στην πόλη και ότι οι αρχές ασφαλείας τους καταδιώκουν!
Nα σημειωθεί ότι το Βάρτο είναι πόλη αγωνιστών και οι τουρκικές αρχές την κατέστρεψαν δυο φορές, τη μια τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την άλλη πέρυσι, στις 21 Αυγούστου.
 
Εν τω μεταξύ, τοπική πηγή μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ τις μεσημβρινές ώρες σήμερα δήλωσε τα εξής:
 
"Ο έλεγχος της πόλης είναι στα χέρια των πολιτών της. Οι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί σε ορισμένα σημεία της πόλης και είναι σε ετοιμότητα. Ο στρατός και η αστυνομία δεν φαίνεται προς στιγμήν σε κανένα σημείο της πόλης".
 
Δείτε εικόνες από την πόλη Βάρτο στην Ανατολική Τουρκία με τους μαχητές του PKK να περιπολούν στους δρόμους
 
varto6
 
 
3
 
 
6
 
 
2
 
 
1
 
 
Embedded image permalink
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ